10 januari 2008

En dag i Animal Kingdom

Nu har vi såsat en stund på hotellrummet med käk från Pizza Hut och lite amerikansk skräpteve. Skönt med lite lugn och ro. Det blir det inte mycket av på dagarna när man är i nöjesparkerna.

På tal om mat: Maten är bland det svåraste att få att funka på sådana här ställen. I New york t.ex. var det inga problem. En uppsjö av restauranger i olika smaker och prisklaser gjorde det enkelt att hitta den mat och prisklass vi ville ha. Men här på nöjesfälten när man är hänvisad till amerikansk snabbmat är det nästan hopplöst att hitta nåt vettigt att äta. Det är inte underligt att de väger in på "lite" högre snitt än vi svenskar. Idag hittade vi dock ett ställe på Animal Kingdom där de serverade en riktigt god sallad. Det var efterlängtat.

Animal Kingdom var kul. Inte samma häftiga upplevelse som Magic Kingdom (som är sinnebilden för Disney World), men ändå sevärt. Animal kingdom innehåller färre attraktioner/åkupplevelser men däremot är miljöerna riktigt fina. När man går in i den afrikanska delen är det som att teleporteras till Marocko. Tyvärr tyckte mina batterier till blixten att det var dags för laddning just då, så det blev inga bilder från den tillställningen.

Showerna var riktigt bra på Animal Kingdom. Vi såg Lejonkungen och Hitta Nemo. I Lejonkungenshowen fick Linnea och Tilde vara med på ett hörn.

2 kommentarer:

  1. Hej Lars & Mona

    Är det som i marocko är jag då inte avundsjuk. Kina hälsar.
    Har ni träffat någon krokodil?
    Kram på Er alla.

    SvaraRadera
  2. Jodå. De hade nilkrokodiler i Animal Kingdom. Riktigt feta bjässar.

    Fast vi lär nog få se fler när vi åker söderut. Vi hörde att de har stängsel längs vägarna precis som hemma men inte för att hindra älgar att komma upp på vägen....

    SvaraRadera