20 april 2010

Flygförseningar och läget i Bangkok…

Som det ser ut just nu kan de bli en förlängd bangkoksemester eller kanske en oplanerad europasemester. Vår flight kl. 00:10 den 22:a är i nuläget inställd. Om vi har riktigt tur hävs stoppet och vi får åka. Mer troligt är att vi blir erbjudna plats på senare flyg (fast det finns ju inget som garanterar att de senare flygen kan lyfta...) eller att vi får flyga till annan destination.

Vi är i dagsläget definitivbokade BKK-STO (förutom vår befintliga bokning den 22:a) den 30:e 00:10 och på väntelista den 28:e 00:10. Ett alternativ är att flyga till annan destination i Europa och sedan lösa transporten hem därifrån. I dagsläget trafikerar Thai Madrid, Rom och Aten. Thai planerar även att sätta in extraavgångar till Zürich.

I morgon ringer vi Thai igen och får ett mer definitivt besked.

Om vi kommer iväg som planerat den 22:a går jag raka spåret ner till Statoil och köper en bunt trisslotter när vi kommer hem :-)

För övrigt så har vi spenderat dagen på MBK och gjort en del fynd. Oroligheterna i Bangkok är lokala. Det finns områden man inte ska röra sig i, men i övrigt är det lugnt (så lugnt det nu kan bli i Bangkok). Militären bevakar dock Silom Road där vi har hotellet eftersom man vill förhindra eventuella protester i finansdistriktet, så visst märks det att allt inte är som det ska i staden.

Vi stötte på en skojare idag som förklarade att det var jättefarligt att vara i närheten av MBK och andra stora köpcentran. Han verkade dock lite väl angelägen och hade snabbt tuk-tuks’s på plats för att ta oss till andra ställen. När vi avböjde erbjudandet och pratade med turistinformationen fick vi beskedet att det var lugnt kring MBK (vilket det också var). Fortsättningsvis kollar vi med turistinformationen innan vi åker någonstans så vi vet att vi inte hamnar mitt i en hord med rödskjortor.

Jag skriver i morgon när vi vet hur det blir med hemresan.

3 kommentarer:

  1. Hoppas ni kommer iväg innan 30/4 då. Vi hörde nyss på nyhetern om att folk kunde få vänta in i maj innan hemresa kunde ske. David "ska" till Rhodos på Torsdag, får se hur det blir med den resan också.

    Lycka till!

    /David & Emma

    SvaraRadera
  2. Hej :) jag håller tummarna för att ni får komma hem snart, jag saknar ju er! farmor hälsar så mycket också att hon håller tummarna. men ni får njuta så mycket av värmen så ses vi snart :D :D kramkram. / Frida

    SvaraRadera
  3. Vi håller tummarna för er! Själv spanar jag efter information för att om möjligt hjälpa de personer jag nu har i Frankfurt och Bryssel...
    Tips: För kort översikt av europeiska flygplatser:
    http://www.nytimes.com/interactive/2010/04/15/world/europe/airport-closings-graphic.html
    Kramar
    AnnaN

    SvaraRadera