22 april 2010

Hemma i Umeå

Flyget med Thai gick som planerat men med viss försening. Det kändes verkligen som att glida in på en räkmacka på flygplatsen i Bangkok som var smockfull med folk och bara checka in som vanligt och flyga ut. Åke och Linda som vi lärde känna på Koh Muk skulle ha flugit 2 dagar före oss men har blivit ombokade till den 6:e maj (!!). Det lär finnas 2 300 svenska på väntelista i Bangkok för att komma hem till Sverige.

När vi klev in på inrikes på Arlanda var det nästan öde och vi fick höra från vår vän på flyget i Umeå att de just stängt ner.... Vi ringde hyrbilsföretagen för att hyra minibuss men fick höra att man inte kan hyra sådana för enkelresa. Vilken tur då att Avis råkade ha en minibuss från Umeå på Arlanda som skulle upp igen... Vi fick hyra den och kom iväg snabbt. Efter ett stopp för köttbullar och mos på Ikea så slängde vi in ryggsäckarna på Bryggargatan vid femtiden i eftermiddag.

Det var helt klart meningen att vi skulle komma hem idag....

Vi hoppas Åke, Linda och barnen som är strandsatta i Bangkok hittar något vettigt att göra av sina påtvingade dagar i Bangkok och att det inte ställer till för mycket problem med arbete, skola m.m. Vi hoppas också ni är försiktiga och inte är i områdena kring Siam och Sala Daeng där det är oroligheter nu.

//Lars

1 kommentar:

  1. Grattis och välkomna hem!!!
    Helt otroligt vilken tur ni hade!
    Skönt att höra att ni nu är hemma i ert hus på Teg och att ni slipper leva i ovisshet på något hotell i en orolig mångmiljonstad...
    Vi sitter här, tryggt på BRIS kontor och följer bara senariot som pågår där ute i världen.
    Mona, hör av dig när du orkar och vill, jag har inte ens ditt mobilnummer nu så det känns lite trist... ;)

    Önskar er en skön helg då ni får återhämta er ordentligt efter den långa resan.

    Varma hälsningar från Charlott

    SvaraRadera