05 april 2010

Sista dagen på Koh Lipe…

Idag tog vi en longtailtaxi till norra änden av ön där Mountain Resort ligger. Resorten klättrar upp för berget och stranden nedanför är fin. Tyvärr inte så bra botten för bad och det är ganska skitit på stranden alldeles invid, men maten var toppenbra. Efter vi ätit blev tjejerna och Jesper fotograferade av en hel hord Japaner med systemkameror runt halsen som ville fotografera poserande landsmän tillsammans med dessa konstigt vita nordbor. Stort jubel i busken uppstod och alla var glada :-)

Utsikt från Mountain Resort
DSC_0104

Vi slappade på stranden öster om resorten
DSC_0090

Efter en härligt god lunch snorklade vi en stund. Annika såg en “så häääär stor!!!” rocka.
DSC_0120

I morgon bitti åker vi vidare till Koh Mook där vi bokat boende på Charlie Beach Resort. Lipe har varit toppenskönt. Det är varmt! Varmare än vanligt säger många och det bränner lätt i skinnet och man blir röd och fin om man inte är försiktig.

Till er som har tänkt er till Koh Lipe (jag vet ju att några av er som läser det här har funderingar på det) så kommer några tips här:

  • Bundhay Resort är bra. Något enklare bungalows än vad vi är vana eftersom de är byggda i trä då betong är bristvara ute på ön. Vi bodde i Family House med A/C för 4 personer. Helt okej boende med tanke på vad vi betalar. I övrigt är det en bra resort med stor restaurang och slapparutrymmen.
  • Bundhaya ligger vid Patthaya Beach. Det är absolut ingen idyllisk ödestrand som man kan tro är en del beskriver Koh Lipe. Det är ganska mycket båttrafik och på morgonen mellan 9 och 10 är det intensivt när alla utflykter drar iväg. Det är dock en toppenbra badstrand och på kvällen flyttar många barer och restauranger ut på stranden. Helmysigt!
  • Vi reste Umeå-Bangkok-Hat Yai för att sedan åka 2 timmar minibuss och slutligen två timmar speedboat. Det är en tuff resa, men det funkar om man är lite uthållig. Vill man ta det lite lugnare kan man flyga till Krabi och börja på Koh Muuk för att sedan ta en speedboat ner till Lipe.
  • Om du ska snorkla så köp grejorna hemma på nätet på seapro.se. Billigare än i Thailand, toppenkvalitet och superbra service.
  • Vi är 8 personer som äter thaimat för mellan 1400 och 1700BHT (350-425SEK). Helt OK (priset är alltså för alla 8). Fruktshakes kostar 70BHT och smakar gudomligt. Båtturer på 6 timmar med fyra snorlkingsstop går på 500BHT/person. Det finns säkert många fina dyk-/snorklingsturer man kan göra här. Vi har dock valt att ligga lite lågt med det de första dagarna så vi inte bränner upp oss direkt eftersom vi har solen i zenit och det är minst 35 grader i skuggan.

Sköt om er alla och håll utkik här tills vi hör av oss igen.

/Lars med familj.

1 kommentar:

  1. Hej vänner!

    Det är så himla najs att ni återigen tar med oss på er resa! Ni verkar ha det så skönt och som sagt, sällan kommer väl en resa så vältajmat! Era bildliga och bokstavliga snapshots har iaf gett mig möjligheter att fly iväg till precis där ni är och det har varit ett välkommet brott i det jämngråa vädret som dominerar i Umeå just nu!

    Stora varma kramar från Annlo och Eva. Och snälla ät lite som tham för min räkning!

    SvaraRadera