12 april 2010

Koh Lanta...

DSC_0043Efter att ha skuttat runt på småöarna söder om Lanta känns det lite ovant med den förhållandevis stora mängden människor, mopedtaxis, songtaews m.m. som finns på Lanta. Här är det ett helt annat brus och utbud än på Muk, Lipe och Ngai (som vi också hann besöka men utan övernattning).

I går tog vi en tur till Koh Rok. För oss är det andra gången vi besöker Koh Rok, men det var minst lika kul den här gången. Vi åkte ut med Lanta Surin som tog hand om oss på ett suveränt sätt. Jättebra guider som snorklade/dök med oss och hjälpte oss hitta sevärdheterna. Vi har sett clownfiskar, muränor, sjögurkor och en massa andra som jag inte kommer ihåg namnet på nu.

Här kommer några bilder från gårdagens övningar.

CIMG0696 CIMG0704

CIMG0715 CIMG0727
CIMG0776 CIMG0787 

CIMG0697 CIMG0790

Vi bor på Good Days Lanta på Long Deach. Inte världens bästa del av stranden. Rummen är däremot bra och personalen hur bra som helst, men stället skulle överlag må bra av en uppfräschning. Just nu är vi nästan ensamma på resorten, men till den 13:e då Songkran firas är det fullbokat, så då lär det bli liv i luckan med en massa nyårsfirande Thailändare. Vi checkar ut härifrån den 14:e då vi ska flytta en bit norrut på Koh Lanta till Klong Dao Beach och Lanta Noble House för ytterligare två nätter. Vi spanade in Noble House idag och tillbringade dagen i deras pool och på stranden. Kalasskönt! Barnen tyckte också det var roligt att återse sina kompisar de lärde känna på Koh Muuk eftersom de bor på Noble House just nu.

Men visst ser det rätt skönt ut ändå på Good Days Lanta?

DSC_0032

I morgon blir det en dagstur till Phi Phi och Phi Phi Lae. Vi har bokat en heldag med några olika stop under dagen.

Vi håller också koll på vad som händer i Bangkok just nu. Det är ju tragiskt att regimen inte inser att de tappat kontrollen och måste skicka in militären. Men det är ju inte direkt första gången de har politisk oro i landet… Är det för oroligt får vi ändra våra Bangkokplaner. Annars flyger vi dit från Krabi den 19:e.

Sköt om er alla där hemma!

/Lars med familj

1 kommentar:

  1. Denna semester verkar innehålla allt man kan drömma om! Kram från GrAnna

    SvaraRadera