22 december 2012

Phnom Penh

Nu har vi hunnit med några dagar i PP. En varm, myllrande, doftande liten storstad. Vi har hittat bra boende med fin pool på taket vilket behövs efter att ha stångats med staden några timmar i den för årstiden ovanligt höga temperaturen. I förmiddags tog vi en sväng till Russian Market. Helt galet ställe. Några hundra kvadratmeter plåttak fullpackat med försäljare av kläder, souvenirer, mat, elektronik m.m. Stället verkar vara ett one-stop-shop som inte ens saknar en slaktare. Annars har vi inte gjort så mycket här förutom att känna på pulsen i staden. Vi hoppade över Killing Fields och Palatset var stängt då kungens far har dött och de har fullt upp med att förbereda kremeringen som ska ske i februari när Kambodja firar 100 år av självständighet.

I morgon åker vi vidare mot Koh Kong där vi ska söka lugnet ute på Koh Kong Island några dagar innan vi styr kosan mot Koh Chang inför nyåret.

1 kommentar:

  1. Hoppas ni fick en fin jul! Jag ser fram emot att få höra om era fortsatta strapatser. Ha nu fina mellandagar och sedan ett Gott Nytt År!

    SvaraRadera