14 december 2012

Qatar Airways QR090, turkiskt luftrum 39237 ft.

Långdistansflygningar är underskattade….. Efter att ha hittat våra platser och konstaterat att kudden och filten är på plats är det dags att utforska underhållningssystemet med filmer, serier, musik, spel m.m. Jag fastnar direkt för patiens. Lämpligt krävande…. Behöver jag lite smågodis och en våtservett, undrar någon. Tja, varför inte? Något att dricka? Jomenvisst. Patiensen går väl sådär…. Ger upp efter ett tag. Gör ingenting istället.

- What would you like to eat Sir?

Oj då! slumrade visst till en stund. Det är visst dags för mat. Kämpigt… Nåja, lite kyckling i limesås med nudlar blir väl bra (och det var det: kalaskäk).

Lite senare är tjejerna försjunkna i nåt spel eller nån film. Två timmar kvar till Doha där det blir en bensträckare innan det är dags för nattflyget över till Bangkok. Vi ska nog uthärda det här också….

Hösten har inte riktigt gett utrymme för att tänka på fjärran resmål och vad som kan vänta där. Sysslolösheten i stol 18D får dock tankarna att sjunka undan och jag börjar sakta inse att vi får koppla av/ur några veckor. Snöspaden, diskmaskinen, tvättmaskinen och ICA-kassarna får vila några veckor och vi med dem. Semestrar brukar kännas spännande och roliga att åka iväg på. Den här känns mest behövd, men blir säkert rolig också. Ankgor bli säkert en upplevelse!

- Whisky Sir?
- No, thank’s

Det finns värre sysslor än långdistansflygningar….

Nästa säng blir i Bangkok natten mot lördag. Sedan ska vi skramla över till Kambodja för att checka in på Frangipini Villas i Siem Reap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar